Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på härlig sill till midsommar. En krämig basilika- och vitlökssill, den har kortare hållbarhet än vanlig inlagd sill och bör ätas inom 2–3 dagar, samt en fräsch citronsill med inslag av vanilj.
Skär sillen i 2 cm breda bitar. Skala vitlöksklyftan.
Mixa basilika, vitlök, crème fraiche och majonnäs i en matberedare eller med mixerstav. Krydda med salt och peppar. Blanda sås med sill.
Lägg sillen i en rengjord burk. Sätt på lock och ställ i kylen.
Halvera och pressa saften ur 2 citroner, mät till 2 dl. Koka upp citronsaft, ättika, vatten och socker. Låt lagen kallna.
Skär sillen i sneda, 2 cm breda bitar. Skölj 1 citron noga i ljummet vatten. Skär den i skivor. Varva sill och citronskivor i en burk med lock. Lägg ner vaniljstången i burken.
Sätt lock på burken och ställ den i kylen. Låt stå ca 2 dygn.