Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Basilikamarinerad kalkon

Det här är ett enkelt sätt att sätta piff på kalkonbröstet eller skinkan.

Basilikamarinerad kalkon
Basilikamarinerad kalkon
Basilikamarinerad kalkon
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gkalkonbröst- rökt i tunna skivor
  • basilika- färsk till garnering

Marinad

  • 1,5 mskcitron- pressad
  • 0,5 stskal- rivet av citron
  • 1 stvitlöksklyftor- pressad
  • 1 stbasilika- kruka färsk hackad
  • 3 mskolivolja
  • 1 tskkycklingfond- från flaska
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden.

  2. Lägg upp kalkonskivorna på ett fat. Ringla över marinaden.

  3. Låt gärna stå kallt någon timme före servering. Garnera med färsk basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök