Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Riktig italiensk pastasås med basilika som smaksättare. Koka inte den färska basilikan, då förändras smaken till det sämre.
Värm olivoljan i en kastrull. Lägg i löken och fräs den mjuk på svag värme ca 5 min. Tillsätt tomaterna med sitt spad och krydda med soja.
Koka upp och sjud på svag värme under lock ca 10 min. Rör om någon gång under tiden.
Smaksätt tomatsåsen med salt och basilikaolja eller färsk basilika som strimlas och blandas med olivoljan.
Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet. Tänk på att salta rikligt i pastavattnet.
Servera pastan med tomatsåsen, nyriven parmesanost och nymald svartpeppar. Garnera ev med basilikablad.