Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på basilikabröd med soltorkade tomater. Goda sommarbröd till grillat!
Skär tomaterna i bitar. Hacka basilikan. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt socker, salt och olja.Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Blanda i tomater och basilika i degen. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma till längder och dela dem i 36 bitar. Forma till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 200°.
Pensla bröden med lätt uppvispat ägg. Klipp ett kors i bröden. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler under bakduk.