Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Basilikabröd med soltorkade tomater

Recept på basilikabröd med soltorkade tomater. Goda sommarbröd till grillat!

Basilikabröd med soltorkade tomaterBasilikabröd med soltorkade tomaterBasilikabröd med soltorkade tomater

Ingredienser

  • 12tomater- marinerade soltorkade
  • 1 krukabasilika
  • 50 gjäst
  • 5 dlvatten- (37°)
  • 1 mskströsocker
  • 2 tsksalt
  • 2 mskolivolja
  • 1314 dlvetemjöl- (780–840 g)

Pensling

  • 1ägg

Gör så här

  1. Skär tomaterna i bitar. Hacka basilikan. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt socker, salt och olja.Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Blanda i tomater och basilika i degen. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma till längder och dela dem i 36 bitar. Forma till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 200°.

  4. Pensla bröden med lätt uppvispat ägg. Klipp ett kors i bröden. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Fler bröd smaksatta med örter: