Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kycklingfilé i basilika- och flädermarinerad. En lättlagad rätt som går bra att laga till många. Receptet går att dubblera flera gånger om.
Sätt ugnen på 125° varmluft. Krydda kycklingfiléerna med salt och stek dem med skinnsidan ner i olja i en stekpanna 4–5 min. Vänd och stek dem på den andra sidan ca 3 min.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt filéerna vila på en skärbräda ca 5 min innan de skärs i skivor.
Marinad: Blanda alla ingredienser och häll den över kycklingen. Kycklingen kan serveras både varm och kall.