Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Basilika- och flädermarinerad kyckling

Recept på kycklingfilé i basilika- och flädermarinerad. En lättlagad rätt som går bra att laga till många. Receptet går att dubblera flera gånger om.

Basilika- och flädermarinerad kyckling
Basilika- och flädermarinerad kyckling
Basilika- och flädermarinerad kyckling
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 800 gkycklingfilé- med skinn
  • 1 tsksalt
  • 2 mskolivolja

Marinad

  • 0,5 dlflädersaft- konc
  • 0,5 dlcitron- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 1 dlbasilika- finstrimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125° varmluft. Krydda kycklingfiléerna med salt och stek dem med skinnsidan ner i olja i en stekpanna 4–5 min. Vänd och stek dem på den andra sidan ca 3 min.

  2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt filéerna vila på en skärbräda ca 5 min innan de skärs i skivor.

  3. Marinad: Blanda alla ingredienser och häll den över kycklingen. Kycklingen kan serveras både varm och kall.

Vad tyckte du om receptet?