Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Basilika- och citrontoppad fisk

Servera gärna rött råris till fisken. Det röda råriset från Italien har vacker färg och en härligt nötig smak. Säljs bland annat i hälsokosten under namnet Biofood.

Basilika- och citrontoppad fisk
Basilika- och citrontoppad fisk
Basilika- och citrontoppad fisk

Ingredienser

  • 2hokifiléer- - eller sej (á 100 g)
  • 0,5citron
  • 0,5rödlök- (40 g)
  • 0,5basilika- kruka
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dlpistaschnötter- skalade
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tskgourmetsalt
  • 1 krmsvartpeppar

Tillbehör

  • 300 gråris- kokt, gärna rött

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Skala citronen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Skala och skiva rödlöken fint i halvmånar.

  3. Hacka basilika, vitlök och pistaschnötter.

  4. Rör ihop blandningen och tillsätt olivolja, salt och peppar.

  5. Vänd fisken i blandningen och lägg på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen i 15–20 minuter tills fisken är färdig.

  6. Servera gärna råris till fisken.

Vad tyckte du om receptet?