Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Genom att kombinera de två lite oväntade smakerna basilika och citron får du en riktigt drömmig, sötsyrlig och örtig moussetårta.
Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 20 cm i diameter. Smörj pappret lätt.
Skär smöret i kuber. Lägg smör, vetemjöl, mandelmjöl och socker i en matberedare och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i botten av formen, jämna till ytan med baksidan av en sked. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kakan kallna i formen.
Mousse: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 min. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Häll citronsaften i en kastrull och låt koka upp. Ta upp och lägg i gelatinbladet. Häll blandningen i en bunke och tillsätt basilikablad och socker. Mixa slätt med stavmixer. Vispa ihop färskost och florsocker. Blanda ner basilikablandningen. Vispa grädden lätt och vänd ner den i smeten.
Läs också: