Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bärrutor med björnbär och hallon

Lättbakad kaka som vi fyller med hallon och björnbär och skär i rutor. Goda till kaffet eller som dessert med en klick lättvispad grädde eller vaniljsås.

Bärrutor med björnbär och hallonBärrutor med björnbär och hallonBärrutor med björnbär och hallon
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 3 dlströsocker
  • 5ägg
  • 5 dlvetemjöl
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 200 gbjörnbär
  • 200 ghallon

Topping

  • 50 gsmör
  • 1 dlvetemjöl
  • 2 mskfarinsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en stor kastrull. Ta av från värmen och blanda i sockret. Rör i äggen ett i taget.

  2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten. Häll i en form med bakplåtspapper, 20 x 30 centimeter.

  3. Strö över bären. Blanda mjöl och farinsocker i en skål. Finfördela i smöret så det blir en smuldeg.

  4. Strö smuldegen över bären och grädda i ugn, 200 grader, 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök