Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Marshmallows, choklad och en maffig klubba pryder den här festliga tårtan. Du använder så klart ditt eget favoritgodis.
Sockerkaksbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 1⁄2–2 liter (utan hål i mitten).
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken i smöret. Vispa upp ägg och socker tills det är fluffigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd i de torra ingredienserna och häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i 50–55 minuter. Låt kakan vila i formen i 5 minuter innan du vänder upp den på ett galler eller ett fat. Låt kakan svalna under formen.
Rosa frosting: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Vispa sedan i färskost och fortsätt vispa tills frostingen är jämn och fin. Tillsätt eventuellt några droppar citronsaft och röd hushållsfärg.
Fyll frostingen i en spritspåse.
Montering: Skär upp kakan i tre bottnar. Lägg på sylt och spritsa på frosting på två av bottnarna. Lägg ihop bottnarna och spritsa frosting överst på tårtan. Bred ut frostingen i ett jämnt lager och garnera med marshmallows, klubba och dragerade chokladkarameller.
Recept från Mitt kök