Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Barnens kalastårta i flera lager

Marshmallows, choklad och en maffig klubba pryder den här festliga tårtan. Du använder så klart ditt eget favoritgodis.

Barnens kalastårta i flera lagerBarnens kalastårta i flera lagerBarnens kalastårta i flera lager
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Sockerkaksbotten

  • 100 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 3ägg
  • 3 dlströsocker
  • 4,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • smör och ströbröd- till formen

Rosa frosting

  • 125 gsmör- mjukt
  • 910 dlflorsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 200 gfärskost- till exempel Philadelphiaost
  • evcitronsaft- några droppar färskpressad
  • hushållsfärg- några droppar röd, finns till exempel på Panduro

Till montering

  • 1 dlhallonsylt

Till garnering

  • 10marshmallows- i olika färger
  • 1 dlmarshmallows- små
  • 1marshmallow- klubba
  • 2 dlchokladknappar- dragerade

Gör så här

  1. Sockerkaksbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 1⁄2–2 liter (utan hål i mitten).

  2. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken i smöret. Vispa upp ägg och socker tills det är fluffigt.

  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd i de torra ingredienserna och häll smeten i formen.

  4. Grädda mitt i ugnen i 50–55 minuter. Låt kakan vila i formen i 5 minuter innan du vänder upp den på ett galler eller ett fat. Låt kakan svalna under formen.

  5. Rosa frosting: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Vispa sedan i färskost och fortsätt vispa tills frostingen är jämn och fin. Tillsätt eventuellt några droppar citronsaft och röd hushållsfärg.

  6. Fyll frostingen i en spritspåse.

  7. Montering: Skär upp kakan i tre bottnar. Lägg på sylt och spritsa på frosting på två av bottnarna. Lägg ihop bottnarna och spritsa frosting överst på tårtan. Bred ut frostingen i ett jämnt lager och garnera med marshmallows, klubba och dragerade chokladkarameller.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök