Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baka en underbart seg och god bärkaka med smul

Bärkaka med smul är en saftig kaka med bär toppad med frasiga smulor.

Baka en underbart seg och god bärkaka med smul
Baka en underbart seg och god bärkaka med smul
Baka en underbart seg och god bärkaka med smul
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2ägg
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlrårössocker
  • 75 gsmör
  • 0,5 dlgräddfil
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 2 krmsalt

Fyllning och topping

  • 150 gbär- färska, t ex björnbär och hallon
  • 1 dlhavregryn
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlströsocker
  • 50 gsmör
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Smält smöret och blanda ner tillsammans med gräddfil i smeten. Sikta i mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt salt och vänd ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck ner bären.

  3. Blanda havregryn, mjöl, socker, smör och salt till en smuldeg. Strö smulet över kakan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 min.

Vad tyckte du om receptet?