Köptips: Food Pharmacy Kokbok
En antiinflammatorisk kokbok framtagen i nära samarbete med tarmfloran. Läs mer och köp här.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med en god granola i skafferiet svänger du snabbt ihop denna yoghurt, som funkar lika fint på utflykten som till mellis eller frukost. Ta med i en burk och häll över vid servering.
Granola: Sätt ugnen på 150° varmluft. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
Blanda alla torra ingredienser i en skål, utom mullbär. Vispa ihop apelsinskal, apelsinsaft, kokosolja, lönnsirap och vatten. Häll vätskeblandningen över grynblandningen och krama ihop allt väl.
Bred ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills granolan är gyllene. Rör om några gånger under tiden. Ta ut plåten och låt granolan kallna. Blanda ner mullbären.
Bärsås: Koka upp bär och honung i en kastrull. Sjud ca 1 minut och mosa sedan bären med en potatisstöt. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ner limeskal och limesaft i såsen.
Blanda den grekiska yoghurten med den naturella. Häll 2 msk bärsås i burkar med lock. Fyll på med yoghurt. Sätt på locket och packa kallt.
Toppa med granola, färska bär och mynta.
En antiinflammatorisk kokbok framtagen i nära samarbete med tarmfloran. Läs mer och köp här.