Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De här biskvierna är lättare att göra än vad man tror.
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med äggvita till smidig konsistens.
Forma matskedsstora kulor, lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda ljust gulbruna 12–15 min.
Fyllningen: Smält chokladen och smöret över vattenbad. Ge grädden ett uppkok och vispa ner den i chokladen. Smaksätt chokladkrämen med rom och vispa den kraftigt då och då tills den kallnar och börjar stelna.
Bred krämen på kakornas platta sida och forma en fin kulle.
Ställ dem kallt en timme.
Glasyren: Smält chokladen med oljan över vattenbad. Doppa kakornas fyllda sida i glasyren (all choklad går inte åt, men behövs när man doppar). Låt stelna på bakplåtspapper. Biskvierna går bra att frysförvara.