Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Just ribs är standard på en amerikansk barbecue. Glöm inte servetterna – dessa ribs är härligt kletiga då vi dränker dem i en god söt och rökig barbecuesås.
Lägg köttet i en gryta. Fyll på med vatten så att det täcker köttet. Tillsätt salt, peppar och lagerblad. Koka upp och låt sjuda ca 1 timme, tills köttet lossnar lite lätt från benet. Tänk på att inte koka för hårt eller för länge så att köttet lossnar helt. Ta köttet ur grytan och låt svalna.
Rub: Blanda alla ingredienser. Gnid in köttet generöst med kryddblandningen. Marinera köttet 1–2 timmar i kyl, men helst över natten.
Whisky barbecuesås: Koka upp 2 dl whiskey och koka ihop tills 2 msk återstår. Tillsätt resten av whiskyn och övriga ingredienserna och låt sjuda på svag värme ca 30 min tills såsen tjocknar.
Förbered grillen. Det är viktigt att kolen inte är för het när man ska grilla revbensspjällen. Grilla spjällen på båda sidor tills de får en fin grillyta. Pensla med lite av såsen några gånger under grillningen. Var försiktig så att det inte bränns. Pensla på resten av barbequesåsen och servera direkt.