Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bär med yoghurt- och vaniljgrädde och maränger

Bär med yoghurt- och vaniljgrädde och maränger kan varieras med olika slags bär.

Bär med yoghurt- och vaniljgrädde och maränger
Bär med yoghurt- och vaniljgrädde och maränger
Bär med yoghurt- och vaniljgrädde och maränger
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 125 gbjörnbär- frysta eller blåbär, frysta, tinade
  • 250 gkörsbär- frysta, tinade
  • 1 mskflorsocker- + 0,5 msk
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 2 krmvaniljpulver
  • 812maränger
  • 25 gchoklad- mörk (705)

Gör så här

  1. Blanda bären med 1 msk florsocker.

  2. Vispa grädden med yoghurt, ­1/2 msk florsocker och vaniljsocker med elvisp tills den blir fluffig.

  3. Krossa marängerna grovt. Varva bär med yoghurtgrädde och maränger i portionsglas och toppa med hyvlad choklad.

Vad tyckte du om receptet?