Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bär med cashewnötssmul och färskostcrème

Cashewnötssmulet är gott till sommarens syrliga bärdesserter. Spara i en burk i kylen om det blir något över.

Bär med cashewnötssmul och färskostcrème
Bär med cashewnötssmul och färskostcrème
Bär med cashewnötssmul och färskostcrème
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 50 gvit choklad
  • 1 dlcashewnötter
  • 50 gsötmandel- rostad
  • 1 msksmör
  • 1 mskflorsocker

Färskostcrème

  • 100 gfärskost- naturell
  • 1 dlmatyoghurt
  • 1 mskflorsocker
  • 1 tsklimeskal- rivet

Tillbehör

  • 200 gbär- t ex hallon och blåbär

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Grovhacka nötter och mandel. Smält smöret och låt det bli brynt i en stekpanna.

  2. Blanda ner nötter, mandel och florsocker. Vänd runt, blanda i chokladen och låt den smälta. Häll upp på ett fat och ställ i frysen.

  3. Färskostcrème: Blanda alla ingredienser.

  4. Varva crème, smul och bär i glas och garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!