Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Egna baobröd går relativt lätt att göra, det som behövs är en asiatisk ångkokare i bambu. Det finns vita baobröd att köpa frysta i asiatiska butiker.
Lägg jästen i en degblandare. Värm mjölken till 37° och häll i bunken. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i degvätskan. Tillsätt 2 msk rapsolja och arbeta degen i 7–8 min. Lägg plastfolie över degen och låt den jäsa i 1–1 1/2 tim.
Vänd upp degen på en mjölad arbetsbänk. Dela den i 12 bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på en kökshandduk och låt jäsa i ytterligare ca 30 min.
Kavla ut bullarna till platta, runda kakor 1/2–1 cm tjocka. Blanda 1 msk rapsolja och sesamolja och pensla ovansidan på bröden. Vik ihop rundlarna på mitten till en halvmåne med oljan inåt.
Klipp bakplåtspapper i bitar som passar bröden och lägg bröden på pappersbitarna. Låt jäsa i ytterligare ca 15 min.
Koka upp vatten i en gryta och ställ en bambukorg över grytan. Ånga 2–3 bröd i taget i korgen i 8–10 min.
Fyllning: Stek eller värm oumphbitarna enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop gochujangsås, honung och olja. Blanda i oumphen.
Gurka: Skiva gurkan tunt. Rör ihop alla ingredienser till lagen tills sockret har lösts upp. Lägg i gurkskivorna.
Srirachamajonnäs: Rör ihop srirachasås och majonnäs.
Lägg salladsblad i bröden. Skala och skiva rättikan så tunt som möjligt på mandolin. Lägg rättika, gurka, kimchi och oumphbitar i bröden. Toppa med srirachamajonnäs, chilirostade sesamfrön, hackade nötter och koriander. Servera.