Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En barnsligt god ”extra allt” dessert med maräng, kola, banan och choklad, uppskattas även av vuxna. Marängen kan göras flera dagar i förväg.
Maräng: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna tillsammans med vitvinsvinäger i en ren bunke till ett mjukt skum. Fortsätt vispa och tillsätt strösocker, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet.
Sikta ner florsocker, lite i taget, och vänd ner det i smeten.
Rör om dulce de leche tills den är slät. Blanda ner den lite försiktigt i smeten som ska vara lite marmorerad.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut marängsmeten till 4 rundlar på plåten. Gör en liten fördjupning i marängerna. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och sänk ugnsvärmen till 100 grader. Grädda marängen i ca 1 ½ timme.
Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt.
Fyllning: Skala och skär bananerna i 3 delar och halvera dem sedan på längden. Stek bananerna i smör i en stekpanna tills de får en fin gyllene färg.
Vispa vispgrädden. Fyll marängskålarna med banan, glass och grädde. Toppa med hackad Snickers, Daim och kokosflakes. Servera desserten direkt.