Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banoffeepavlova med dulce de leche

En barnsligt god ”extra allt” dessert med maräng, kola, banan och choklad, uppskattas även av vuxna. Marängen kan göras flera dagar i förväg. 

Banoffeepavlova med dulce de lecheBanoffeepavlova med dulce de lecheBanoffeepavlova med dulce de leche
Foto: Helén Pe

Maräng

  • 100 gäggvita- (ca 3 äggvitor)
  • 0,5 tskvitvinsvinäger
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlflorsocker
  • 0,5 burkdulce de leche- à 397 g

Fyllning

  • 2bananer
  • 25 gsmör- ca
  • 2 dlvispgrädde
  • 4 kulorvaniljglass
  • 1snickers- hackad
  • 1daim- hackad
  • 1 dlkokosflakes

Gör så här

  1. Maräng: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna tillsammans med vitvinsvinäger i en ren bunke till ett mjukt skum. Fortsätt vispa och tillsätt strösocker, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet.

  2. Sikta ner florsocker, lite i taget, och vänd ner det i smeten.

  3. Rör om dulce de leche tills den är slät. Blanda ner den lite försiktigt i smeten som ska vara lite marmorerad.

  4. Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut marängsmeten till 4 rundlar på plåten. Gör en liten fördjupning i marängerna. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och sänk ugnsvärmen till 100 grader. Grädda marängen i ca 1 ½ timme.

  5. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt.

  6. Fyllning: Skala och skär bananerna i 3 delar och halvera dem sedan på längden. Stek bananerna i smör i en stekpanna tills de får en fin gyllene färg.

  7. Vispa vispgrädden. Fyll marängskålarna med banan, glass och grädde. Toppa med hackad Snickers, Daim och kokosflakes. Servera desserten direkt.

Vad tyckte du om receptet?