Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Banoffeepaj är en klassisk paj med kolasås, banan och grädde som görs på cheesecakebotten. Jätteenkel att göra, den behöver inte ens gräddas. Här får pajen extra god smak och blir knaprig av Dajm. Tänk på att använda den brunfärgade karamelliserade mjölken, och förväxla den inte med kondenserad mjölk.
Smält smöret och låt svalna. Smula kexen i matberedaren. Blanda i smöret. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
Tryck ut smulorna över bottnen och en bit upp på kanten. Ställ formen minst 1 timme i kylen.
Bred ut karamelliserad mjölk över hela bottnen. Lägg på skivade bananer.
Vispa grädden. Lägg yoghurten i en skål och blanda ner lite av grädden. Vänd sedan ner yoghurtblandningen i den vispade grädden. Vänd sist ner grovhackad Dajm.
Bred grädden över kakan. Strö på hackad Dajm och pudra över kakao. Servera genast.
Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök