Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banoffeepaj med chokladströssel

Underbart god paj med banan, choklad och kola. Hemligheten i den här goda banoffeepajen är chokladströsslet i kakbottnen som ger pajen det lilla extra ”crunchet”. 

Banoffeepaj med chokladströssel
Banoffeepaj med chokladströssel
Banoffeepaj med chokladströssel
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 13digestivekex- (190 g)
  • 0,5 dlchokladströssel- t ex choco strössel (Dr Oetker)
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2bananer
  • 1 burkkaramelliserad mjölk- (397 g)

Garnering

  • chokladströssel

Gör så här

  1. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Smält smöret. 

  2. Mixa kexen till ett smul i en matberedare. Tillsätt smöret under mixning. Rör i strösslet. Tryck ut smulet jämnt i botten och lite uppför kanten. Pressa till bottnen med ett glas. Ställ i kylen för att stelna.

  3. Vispa grädden fluffig med vaniljsocker och lägg den i en spritspåse med tyll. Skala och skär bananerna i skivor.

  4. Bred hälften av den karamelliserade mjölken över bottnen. Spritsa ut grädden i toppar över bottnen. Strö över bananerna.

  5. Garnera med strössel och ringla över karamelliserad mjölk.

Vad tyckte du om receptet?