Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banoffeekladdkaka - kladdkaka extra allt

En ljuvlig klassisk kladdkaka som toppas med marshmallows, salt kolakräm, banan, grädde och Daim. Ett favoritrecept bland både vuxna och barn, dessutom är kakan väldigt lättbakad och svår att misslyckas med. Missa inte denna!

Banoffeekladdkaka - kladdkaka extra allt
Banoffeekladdkaka - kladdkaka extra allt
Banoffeekladdkaka - kladdkaka extra allt
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 3 dlströsocker
  • 1 dlkakao
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,25 tsksalt
  • 2ägg
  • 1,5 dlvetemjöl

Topping

  • 1,5 dlsötad karamelliserad mjölk
  • 1 krmsalt
  • 1digestivekex
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 storbanan
  • 1dubbeldaim
  • minimarshmallows

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smöra och bröa pappret och kanterna.

  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner strösocker, kakao, vaniljsocker och salt.

  3. Rör ner äggen, ett i taget, och till sist vetemjölet. Rör till en slät smet och häll den i formen.

  4. Grädda kakan nedre delen av ugnen i 13–17 min, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt den svalna i formen.

  5. Tillsätt lite salt till den karamelliserade mjölken och bred ut den på kakan, spara ev lite till garneringen. Smula över ett digestivekex.

  6. Vispa vispgrädden fluffig och klicka ut den på kakan. Skala och skiva bananen och lägg skivorna på grädden. Hacka Daimen och strö den över grädden tillsammans med marshmallows. Ringla över lite karamelliserad mjölk.

Vad tyckte du om receptet?