Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banoffee pie – recept på magisk efterrätt

Banoffee pie är en syndigt god engelsk klassiker med bland annat digestivekex, banan och karamelliserad mjölk. Underbart god och lätt att lyckas med. Perfekt som efterrätt efter en härlig middag!

Banoffee pie – recept på magisk efterrätt
Banoffee pie – recept på magisk efterrätt
Banoffee pie – recept på magisk efterrätt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 14digestivekex
  • 1 mskkakao
  • 1 krmsalt
  • 100 gsmör

Topping

  • 1 burkkaramelliserad mjölk- (397 g)
  • 3bananer
  • 3 dlvispgrädde

Garnering

  • mörk choklad- mörk riven
  • kakao

Gör så här

  1. Mixa kexen i en matberedare med kakao och salt. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Låt bottnen stelna i kylen ca 20 min.

  2. Bred ut karamelliserad mjölk över hela bottnen. Skala och skiva bananerna och lägg i formen. Vispa grädden fluffig och bred överst på pajen.

  3. Riv över choklad och pudra över lite kakao vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Fler goda bakrecept hittar du här:

Kladdig kladdkaka

Sockerkaka

Toscakaka