Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbar paj med valnötsbotten täckt med vaniljkräm och toppad med bananer och vispgrädde. Ringla över dadelsirap och strö över riven choklad.
Botten: Mixa valnötterna. Blanda med vetemjölet.
Skär smöret i tärningar. Blanda ihop alla ingredienser till en pajdeg.
Tryck ut degen i en pajform cirka 22-24 centimeter i diameter. Låt vila i kylen 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Vaniljkräm: Vispa upp äggulorna, honung och majsstärkelse.
Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna, lägg i både frön och vaniljstång i mjölken. Koka upp mjölken och häll den över äggulorna vispa kraftigt under tiden. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud under kraftig vispning tills krämen börjar tjockna. Dra av från värmen och vispa i smöret. Kyl ner krämen i ett kallt vattenbad.
Ta bort vaniljstången med en gaffel.
Montering: Bred ut vaniljkrämen på pajbotten.
Skiva bananerna och lägg i ett cirkelformat mönster över vaniljkrämen, ringla över hälften av dadelsirapen.
Vispa grädden och stryk ut den över bananerna, ringla över resten av dadelsirapen och strö över den rivna chokladen.
Recept från Mitt kök