Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banh Mi med filé

Bahn mi med filé är en macka som ofta äts i Vietnam. Den fylls med fläskkarré, men här lyxar vi till till det med filé.

Banh Mi med filé
Banh Mi med filé
Banh Mi med filé
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 gfläskfilé
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 msksoja- japansk
  • 1 mskingefära- riven
  • 0,5 mskrårössocker
  • 200 gsalladskål
  • 1salladslök
  • 2 msksrirachasås
  • 2 krmsalt
  • 2portionsbaguetter- (à ca 15 cm)
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 1 mskrapsolja
  • 1 msksesamfrön- gärna både svarta och ljusa
  • 0,5 krukakoriander

Gör så här

  1. Putsa och skär fläskfilén i skivor. Skala och finhacka vitlöken. Blanda köttet med vitlök, soja, ingefära och socker. Låt stå i rumstemperatur ca 15 min.

  2. Ansa och strimla salladskål och salladslök. Blanda grönsakerna med srirachasåsen. Krydda med salt.

  3. Skär bort ändarna på baguetterna och klyv dem. Bred majonnäs på snittytorna. Fördela salladen på underdelarna.

  4. Stek köttet med marinaden i olja under omrörning ca 3 min. Strö över sesamfröna. Lägg köttet i brödbitarna och lägg i salladen. Strö över koriandern. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?