Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bangers’n Mash

Recept på Bangers’n Mash. Korv och mos, helt enkelt. Men godare med stekt råkorv, krämigt mos och citrontimjans-svängda morötter. Servera engelsk senap, HP-sås och worcestersås till.

Bangers’n Mash
Bangers’n Mash
Bangers’n Mash

Ingredienser

  • 500 gkorv- rå, gärna engelsk, eller salsiccia
  • 1 mskrapsolja
  • 2,5 dlvatten
  • 0,5 dlbalsamvinäger
  • 1 mskkalvfond- konc

Mash

  • 700 gpotatis- mjölig
  • 2 dlmjölk
  • 1citron- gärna ekologisk
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Morötter

  • 4morötter
  • 1 msksmör
  • 2 mskcitrontimjan- hackad, eller vanlig timjan
  • 2 krmflingsalt

Salvia

  • 0,5 krukasalvia
  • 25 gsmör

Tillbehör

  • engelsk senap
  • HP-sås
  • worcestershiresås

Gör så här

  1. Mash: Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Häll av vattnet från potatisen och tillsätt mjölk och crème -fraiche. Vispa moset slätt med elvisp.  Smaksätt med citronskal och krydda med salt och peppar.

  3. Morötter: Skala och skär morötterna i stavar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av vattnet och tillsätt smör, timjan och salt. Hetta upp och skaka runt så att smöret smälter.

  4. Skär små snitt i korvarna så att de inte spricker. Stek dem runt om i olja 7–8 min, så att de får lite färg. Blanda vatten, vinäger och fond och häll i pannan. Sätt på lock och låt korvarna sjuda 2–3 min, tills de är genomstekta.

  5. Ta upp korvarna och låt skyn koka ihop utan lock 2–3 min.

  6. Salvia: Repa bladen från salvian. Bryn smöret i en liten kastrull. Lägg i salviabladen och stek dem snabbt så att de blir krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.

  7. Servera korven med mos, morötter, sky och salvia samt senap, HP-sås och worcesterås. 

Vad tyckte du om receptet?