Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banantoffeepaj med apelsin  

Banantoffeepaj med apelsin är en smaskig dessert. Fyll pajskalet vid servering. Den karamelliserade mjölken som blir över kan frysas in.

Banantoffeepaj med apelsin  
Banantoffeepaj med apelsin  
Banantoffeepaj med apelsin  
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 gdigestivekex
  • 2 mskkakao
  • 75 gsmör
  • 1 tskapelsinskal- rivet

Fyllning

  • 0,5 burkkaramelliserad mjölk- (à 397 g)
  • 0,5 tskflingsalt
  • 2bananer
  • 1apelsin
  • 2 dlvispgrädde
  • kakao
  • mörk choklad- mörk

Gör så här

  1. Mixa kexen med kakao och smör till en smulig deg. Tryck ut degen i en form med veckade kanter, ca 18 cm i diameter. Fördela apelsinskalet över bottnen. Ställ i kylen.

  2. Blanda kolakrämen med flingsaltet, bred över bottnen. Skala och skiva bananerna, lägg dem på kolakrämen. Skala apelsinerna, skär ut hinnfria klyftor och låt rinna av. Lägg dem på bananerna.

  3. Vispa grädden. Klicka över frukten. Pudra över kakao. Hyvla över mörk choklad.

Vad tyckte du om receptet?