Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banansufflé med chokladglass

10 min + 12 min i ugnen

En läcker sufflé som är utmärkt att göra när bananerna börjar bli bruna i skalet.

Banansufflé med chokladglass
Banansufflé med chokladglass
Banansufflé med chokladglass

Ingredienser

  • 2äggvita
  • 0,75 dlströsocker
  • 1,5banan
  • 2 msksmör & socker- till formarna

Tillbehör

  • 1 pktchokladglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och sockra ugnssäkra formar som rymmer 1 1/2–2 dl.

  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till fast, blank maräng.

  3. Mosa bananerna med en gaffel och vänd ner moset i äggvitan.

  4. Fyll formarna nästan ända upp till kanten. Dra med ett rent papper längs kanten så att den är ren. Då reser sig sufflén lättare.

  5. Grädda mitt i ugnen i 12–15 min, tills suffléerna rest sig och fått fin färg. Servera genast med tempererad chokladglass.

Vad tyckte du om receptet?