Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
10 min + 12 min i ugnen
En läcker sufflé som är utmärkt att göra när bananerna börjar bli bruna i skalet.
Sätt ugnen på 200°. Smörj och sockra ugnssäkra formar som rymmer 1 1/2–2 dl.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till fast, blank maräng.
Mosa bananerna med en gaffel och vänd ner moset i äggvitan.
Fyll formarna nästan ända upp till kanten. Dra med ett rent papper längs kanten så att den är ren. Då reser sig sufflén lättare.
Grädda mitt i ugnen i 12–15 min, tills suffléerna rest sig och fått fin färg. Servera genast med tempererad chokladglass.