Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria bananpannkakor med citron & sirap

Glutenfritt! Gyllenbruna bananpannkakor med gräddig crème fraiche, söt lönnsirap och fräsch citron – hur smarrigt som helst! Gott som efterrätt eller till en lyxig brunch.

Glutenfria bananpannkakor med citron & sirap
Glutenfria bananpannkakor med citron & sirap
Glutenfria bananpannkakor med citron & sirap
Glutenfria bananpannkakor. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2ägg
  • 1,5 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 mskbovetemjöl
  • 1 krmsalt
  • 1 tskkardemumma
  • 1 dlmjölk
  • 1banan
  • 2 msksmör- smält
  • smör- till stekning

Tillbehör

  • 2bananer
  • 4 msklönnsirap
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1citron- finrivet skal

Gör så här

  1. Vispa upp ägg, majsstärkelse och vaniljsocker. Vispa i bovetemjöl, salt, kardemumma och lite mjölk i taget.

  2. Mosa bananen och vispa ner den och det smälta smöret i smeten och låt den svälla i 20 minuter.

  3. Stek små pannkakor i smör på båda sidor.

  4. Servera med skivad banan, lönnsirap och crème fraiche. Riv lite citronskal över.

Vad tyckte du om receptet?