Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bananmuffins med choklad och valnötter

Avsluta frukosten med något sött för att sluta på topp. Saftiga muffins med lagom sötma från banan, goda till frukost eller till utflykten.

Bananmuffins med choklad och valnötter
Bananmuffins med choklad och valnötter
Bananmuffins med choklad och valnötter
Foto: Åsa Svanberg

Ingredienser

  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlströsocker
  • 2ägg
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1banan
  • 0,5 dlvalnötter- grovhackade
  • 50 gmörk choklad- grovhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget.

  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, skalad och mosad banan, valnötter och nästan all choklad. Vänd ner det i smeten och blanda till en jämn smet.

  3. Fördela smeten i 6 muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Strö resten

    av den hackade chokladen på ­toppen och grädda muffinsen mitt i ugnen i 15–20 min. Låt dem svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?