Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banankaka med valnötter och choklad

Kalium och nyttigt omega 3 får man i sig på köpet när man avnjuter denna läckra glutenfria kaka. Passar fint till en kopp grönt te.

Banankaka med valnötter och choklad
Banankaka med valnötter och choklad
Banankaka med valnötter och choklad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2bananer
  • 1 dlkokossocker- eller strösocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2ägg
  • 1 dlmjölk
  • 100 gsmör- smält
  • 1 dlmandelmjöl
  • 1 dlbovetemjöl
  • 1 mskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 1 tskkanel- malen
  • 100 gmörk choklad- hackad
  • 1,5 dlvalnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.

  3. Mosa bananerna.

  4. Vispa ihop socker, vaniljsocker och ägg.

  5. Blanda mjölken i det smälta smöret.

  6. Blanda alla torra ingredienser – utom choklad och valnötter – i en bunke. Vänd ner smörblandningen, bananmoset och äggblandningen, lite i taget.

  7. Vänd ner chokladen och valnötterna.

  8. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 35–40 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök