Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Banankaka med misokolasås är en spännande dessert. Vit miso har en karamellig ton i sig som passar bra till kola-smaken. Såsen håller ca 2 veckor i kylen.
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt svalna. Skala och mosa 1 banan och blanda med smöret.
Vispa ägg och socker luftigt. Blanda majsstärkelsen med bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Rör ner smör och banan i äggvispet och sikta ner majsstärkelsen. Blanda väl.
Täck en liten långpanna, 20 x 30 cm, eller rund form, 24 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och bred ut den jämnt.
Skala och skär 1 banan i skivor och lägg i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna.
Kolasås: Blanda socker, sirap, grädde och vatten. Koka upp och sjud ca 8 min.Ta av från värmen och rör ner mison.
Skär kakan i rutor. Servera med misokolasås, glass och sesamfrön.