Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassisk banankaka som får lite extra kärlek med en supergod marängswisstopping. Grädde, maränger, choklad och kolasås toppar kakan.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform, 1 ½ liter, och bröa den med ströbröd eller riven kokos.
Vispa smör och strösocker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Skala och mosa bananerna noga i en skål och blanda ner det i smeten tillsammans med mjölk.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Sikta ner mjölblandnigen i banansmeten och vänd ner det med en slickepott. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 1 timme. Känn med en provsticka att kakan är färdiggräddad. Låt kakan svalna helt.
Topping: Vispa vispgrädden och bred ut den över kakan. Toppa med skalad och skivad banan, hasselnötter, maränger, kolasås och hackad choklad. Servera kakan direkt.