Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banankaka med marängswisstopping

En klassisk banankaka som får ­lite extra kärlek med en supergod marängswisstopping. Grädde, maränger, choklad och kolasås toppar kakan.

Banankaka med marängswisstoppingBanankaka med marängswisstoppingBanankaka med marängswisstopping
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 2bananer
  • 1 dlmjölk
  • 4 dlvetemjöl
  • 1 mskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 nypasalt

Topping

  • 2 dlvispgrädde
  • 1banan
  • 0,5 dlhasselnötter- grovhackade
  • 1 nävemaränger
  • 23 mskkolasås
  • 1 mskchoklad- grovhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform, 1 ½ liter, och bröa den med ströbröd eller riven kokos.

  2. Vispa smör och strösocker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Skala och mosa bananerna noga i en skål och blanda ner det i smeten tillsammans med mjölk.

  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Sikta ner mjölblandnigen i banan­smeten och vänd ner det med en slickepott. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 1 timme. Känn med en provsticka att kakan är färdiggräddad. Låt kakan svalna helt.

  4. Topping: Vispa vispgrädden och bred ut den över kakan. Toppa med skalad och skivad banan, hasselnötter, maränger, kolasås och hackad choklad. Servera kakan direkt.

Vad tyckte du om receptet?