Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smarrig banankaka med sötsyrlig ingefärsglasyr.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Skala bananerna och mosa dem med en gaffel. Hacka nötterna. Finhacka chokladen.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och choklad. Blanda ner i äggpöset tillsammans med smör och mjölk. Rör i bananmos och nötter.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Låt kakan svalna ca 5 min innan den stjälps upp på ett fat och får kallna.
Glasyr: Finhacka ingefäran. Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt ost, florsocker, citronsaft och ingefära. Vispa ordentligt till en tjock glasyr. Bred glasyren på kakan och ställ svalt tills den ska serveras.