Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banankaka med dadelsirap

Det här är mångas favoritkaka! Perfekt att göra om man har riktigt mogna bananer hemma. Servera gärna med lättvispad grädde.

Banankaka med dadelsirapBanankaka med dadelsirapBanankaka med dadelsirap
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2bananer
  • 3ägg
  • 1 dldadelsirap
  • 100 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskbikarbonat
  • 2 mskkakao
  • 1 tskkardemumma- mald i mortel

Topping

  • 35 gmörk choklad- hackad
  • 1banan
  • 1 mskdadelsirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i en avlång sockerkaksform som rymmer cirka 2 liter.

  2. Skala och mosa bananerna.

  3. Vispa upp ägg och dadelsirap, tills det är fluffigt.

  4. Smält smöret och häll i mjölken i smöret.

  5. Blanda de torra ingredienserna.

  6. Vispa ihop de mosade bananerna, äggsmeten, vätskan och de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen.

  7. Strö över den hackade chokladen. Dela bananen på länden och lägg bitarna på kakan.

  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 35-40 minuter. Håll koll under de sista minuterna så att inte kakan bränns, kolla med en sticka att den är färdig.

  9. Ta ut banankakan, låt den svalna något och ringla över dadelsirapen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök