Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banankaka i långpanna

Banankaka med citrusglasyr i långpanna. Bananer, kardemumma och citron är en fin smakkombination. För att inte bananerna ska mörkna i kakan blandas moset med lite citronsaft.

Banankaka i långpannaBanankaka i långpannaBanankaka i långpanna

Ingredienser

  • 3ägg
  • 3,5 dlströsocker
  • 100 gsmör
  • 1,5 dlmjölk
  • 4,5 dlvetemjöl
  • 3 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 tskkardemumma- stött
  • 3bananer- medelstora
  • 0,5citron- saften

Glasyr

  • 200 gphiladelphia
  • 25 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlflorsocker
  • 0,5citron- finrivet skal och saft
  • 0,5apelsin- finrivet skal

Garnering

  • apelsinskal- rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker väl. Smält smör och blanda ner mjölk. Blanda mjöl och bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Mosa bananerna med pressad citron. Blanda alltsammans med äggsmeten.

  2. Klä en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper. Häll ut smeten och grädda 20-25 min i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren.

  3. Rör osten smidig, blanda i mjukt smör och florsocker. Smaksätt med pressad citron och rivet skal av citron och apelsin. Bred glasyren på den avsvalnade kakan. Sätt den i kylen en stund innan den skärs i rutor. Garnera eventuellt med lite rivet apelsinskal.

Vad tyckte du om receptet?