Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banankaka med choklad

Recept på banankaka med choklad, en saftig och god kaka.

Banankaka med chokladBanankaka med chokladBanankaka med choklad
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 1ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 2bananer- stora
  • 0,5 dlsmör- smält
  • 4 mskvispgrädde
  • 2,25 dlvetemjöl
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 60 gchoklad- mörk, grovhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna med en gaffel och rör ner dem i äggsmeten.Blanda smör och grädde och rör ner i äggsmeten.

  2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Rör ner chokladen.

  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna ca 5 min i formen innan den stjälps upp och får kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?