Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banankaka - glutenfri

Servera med dadelsirap och lättvispad grädde. God till en kopp kaffe eller te. Passar även bra att servera till brunch.

Banankaka - glutenfri
Banankaka - glutenfri
Banankaka - glutenfri
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4bananer
  • 3ägg
  • 1 dlhonung- flytande
  • 100 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 2 dlbovetemjöl
  • 1,5 dlpotatismjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskbikarbonat
  • 2 mskkakao
  • 1 tskkardemummakärnor- malda i mortel
  • 1 tskkanel

Att ringla över kakan

  • 3 mskdadelsirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig sockerkaksform, cirka 25 × 25 centimeter.

  3. Skala och mosa 2 av bananerna.

  4. Vispa upp äggen och honungen, tills det är fluffigt.

  5. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.

  6. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.

  7. Vispa i de mosade bananerna, smörblandningen och de torra ingredienserna i äggvispet. Häll upp smeten i formen.

  8. Dela 2 bananer på längden och lägg på kakan.

  9. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter. Håll koll under de sista minuterna, kolla med en sticka att den är färdig.

  10. Ta ut banankakan, låt den svalna något och ringla över dadelsirap. Skär upp i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök