Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banankaka - enkelt recept

Har du några gamla bananer liggandes i fruktskålen hemma? Gör en mumsig kaka med banan. Det blir fantastiskt gott!

Banankaka - enkelt recept
Banankaka - enkelt recept
Banankaka - enkelt recept
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 240 gvetemjöl- (4 dl)
  • 5 gbikarbonat- (1 tsk)
  • 3 gsalt- (1 tsk)
  • 550 gbananer- mosade (ca 4 st)
  • 120 gsmör- rumstempererat
  • 110 gfarinsocker- (1 1⁄2 dl)
  • 110 gägg- (2)
  • 60 gvalnötter- (1 1⁄2 dl)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Smörj en avlång sockerkaksform, 1 1⁄2 liter, med smör. Mjöla formens kanter lätt och täck bottnen med bakplåtspapper.

  2. Sikta ned vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Mosa bananerna. Vispa i en annan bunke smör och farinsocker fluffigt. Vispa ned 1 ägg i taget. Tillsätt de mosade bananerna och de torra ingredienserna tillsammans med valnötterna. Rör ihop till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad.

  3. Låt kakan svalna i formen i 10 minuter. Vänd ur kakan och låt den svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök