Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Har du några gamla bananer liggandes i fruktskålen hemma? Gör en mumsig kaka med banan. Det blir fantastiskt gott!
Sätt ugnen på 170 grader. Smörj en avlång sockerkaksform, 1 1⁄2 liter, med smör. Mjöla formens kanter lätt och täck bottnen med bakplåtspapper.
Sikta ned vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Mosa bananerna. Vispa i en annan bunke smör och farinsocker fluffigt. Vispa ned 1 ägg i taget. Tillsätt de mosade bananerna och de torra ingredienserna tillsammans med valnötterna. Rör ihop till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad.
Låt kakan svalna i formen i 10 minuter. Vänd ur kakan och låt den svalna på galler.
Recept från Mitt kök