Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banangranola

Banangranola är en knaprig granola fylld med nötter och frön och med lätt smak av kokos och banan.

Banangranola
Banangranola
Banangranola
Foto: Emma Eriksson

Ingredienser

  • 2bananer- mogna
  • 3 mskkokosolja
  • 1 tskvaniljpulver
  • 5 dlhavregryn- gärna ekologiska
  • 3 dlhavrekärnor- (Risenta)
  • 3 dlpumpakärnor
  • 0,5 dllinfrön- krossade
  • 3 dlsötmandel
  • 1 tskflingsalt
  • 2 dlrussin- gula

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft eller 200° i konventionell ugn. Mosa bananerna och blanda med kokosolja och vaniljpulver till en slät smet.

  2. Blanda i alla ingredienser, utom russinen, och smula med händerna så att det inte blir för stora klumpar. Bred ut granolan tunt på två plåtar med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen 12–15 min, tills granolan fått lite färg. Låt kallna och blanda i russinen.

Vad tyckte du om receptet?