Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bananfritters är en snabblagad rätt och otroligt gott som passar extra bra att göra på övermogna bananer. Stek dem i olja och servera med glass. Bitar av färsk ananas är också goda att fritera på detta sätt.
Vispa vatten, vete- och kokosmjöl, socker, salt och bakpulver till en klimpfri smet.
Skala och skär bananerna i ca 3 cm breda bitar.
Hetta upp oljan i en gryta till 180°. Doppa bananbitarna i smeten och lägg 5–6 bitar i taget i oljan. Fritera ca 2 min, tills bitarna fått fin färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Servera bananfritters varma med glass och sirap.
Läs också: