Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bananfritters

Bananfritters är en snabblagad rätt och otroligt gott som passar extra bra att göra på övermogna bananer. Stek dem i olja och servera med glass. Bitar av färsk ananas är också goda att fritera på detta sätt.

Bananfritters
Bananfritters
Bananfritters
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3bananer
  • 1,5 dlvatten
  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 dlkokosmjöl
  • 1,5 mskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tskbakpulver

Fritering

  • 5 dlrapsolja

Tillbehör

  • vaniljglass
  • sirap- ljus

Gör så här

  1. Vispa vatten, vete- och kokosmjöl, socker, salt och bakpulver till en klimpfri smet.

  2. Skala och skär bananerna i ca 3 cm breda bitar.

  3. Hetta upp oljan i en gryta till 180°. Doppa bananbitarna i smeten och lägg 5–6 bitar i taget i oljan. Fritera ca 2 min, tills bitarna fått fin färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  4. Servera bananfritters varma med glass och sirap.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Recept på bananpannkakor