Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bananbröd med nötter

Det saftiga brödet med nötter blir bara godare efter en dag eller två.

Bananbröd med nötterBananbröd med nötterBananbröd med nötter
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 2 dlråsocker
  • 2ägg
  • 4bananer- mogna
  • 1 dlmatolja
  • 4 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskbikarbonat
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlhasselnötter
  • 1 dlparanötter
  • smör- till formen
  • 1 dlkokosflingor- till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker hårt i minst 5 minuter med elvisp.

  2. Mosa bananerna med en gaffel. Rör ner bananer och olja i äggvispet.

  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och nötter och vänd sedan i bananblandningen.

  4. Smörj en brödform (1 1/2 liter) och strö den invändigt med kokos.

  5. Häll brödsmeten i formen och grädda i mitten på ugnen, 175 grader, cirka 50-60 minuter. Kontrollera med sticka om den är färdig. Lägg över folie om kakan skulle bli för mörk innan den är torr i mitten.

  6. Skär du upp brödet samma dag kan nötterna lossa lite. Förvara brödet i plast och i kylskåp så håller det sig saftigt upp till en vecka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök