Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det saftiga brödet med nötter blir bara godare efter en dag eller två.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker hårt i minst 5 minuter med elvisp.
Mosa bananerna med en gaffel. Rör ner bananer och olja i äggvispet.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och nötter och vänd sedan i bananblandningen.
Smörj en brödform (1 1/2 liter) och strö den invändigt med kokos.
Häll brödsmeten i formen och grädda i mitten på ugnen, 175 grader, cirka 50-60 minuter. Kontrollera med sticka om den är färdig. Lägg över folie om kakan skulle bli för mörk innan den är torr i mitten.
Skär du upp brödet samma dag kan nötterna lossa lite. Förvara brödet i plast och i kylskåp så håller det sig saftigt upp till en vecka.
Recept från Mitt kök