Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Granatäppelkärnorna ger bananbrödet både syrlighet och härligt crunch. Brödet är godast nybakat men går även att frysa.
Sätt ugnen på 200°. Skala och mosa fyra bananer. Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bikarbonat och salt.
Vispa ägg och 1/2 dl socker fluffigt. Blanda i mosad banan, granatäppelkärnor, smör och mjölblandningen och blanda ihop till en smet.
Häll smeten i en smord och mjölad avlång form, ca 1 1/2 liter. Skala och skär en banan i skivor på längden och tryck ner lätt i kakan. Strö över 2 msk socker för fin färg.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min. Låt svalna. Toppa gärna med granatäppelkärnor vid servering.