Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktig cajunklassiker i ny tappning. Den här rätten passar bra till brunch. Vill du servera den som dessert hoppar du bara över toasten.
French toast: Vispa ihop mjölk, vetemjöl, ägg, salt och strösocker (1 tsk) till en smet, låt den stå i 10 minuter.
Blanda socker (4 msk) och kanel och strö ut på en tallrik.
Vänd bröden i smeten och stek i smör på båda sidor.
Vänd bröden i kanel och socker.
Bananas foster: Skala och dela bananerna på längden och sedan på mitten.
Lägg i smöret, sockret, vaniljsockret och kanelen i en stekpanna. Vispa ihop under tiden det smälter. Vispa kraftigt till en kolasås, tillsätt rommen. Sänk värmen något.
Lägg i bananerna i omgångar (så mycket som får plats i stekpannan) och stek dem hastigt på båda sidor i kolasåsen. Lägg i valnötterna.
Servering: Lägg upp bröden i portionsstekpannor, skålar eller på tallrikar. Lägg på bananerna, glass och vispad grädde. Ringla över mörk sirap och strö över riven choklad.
Recept från Mitt kök