Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bananas foster med french toast

En riktig cajunklassiker i ny tappning. Den här rätten passar bra till brunch. Vill du servera den som dessert hoppar du bara över toasten.

Bananas foster med french toast
Bananas foster med french toast
Bananas foster med french toast
Foto: Joel Wåreus

French toast

  • 1,5 dlmjölk
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1ägg
  • 1 krmsalt
  • 1 tskströsocker- till smeten
  • 4 mskströsocker- att vända bröden i
  • 1 mskkanel- malen
  • 4surdegsbröd
  • smör- att steka i

Bananas foster

  • 3bananer
  • 35 gsmör
  • 1,5 dlmuscovadosocker- mörkt
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskkanel- malen
  • 1 mskrom
  • 1 dlvalnötter

Tillbehör

  • vaniljglass
  • vispgrädde
  • sirap- mörk
  • choklad- riven

Gör så här

  1. French toast: Vispa ihop mjölk, vetemjöl, ägg, salt och strösocker (1 tsk) till en smet, låt den stå i 10 minuter.

  2. Blanda socker (4 msk) och kanel och strö ut på en tallrik.

  3. Vänd bröden i smeten och stek i smör på båda sidor.

  4. Vänd bröden i kanel och socker.

  5. Bananas foster: Skala och dela bananerna på längden och sedan på mitten.

  6. Lägg i smöret, sockret, vaniljsockret och kanelen i en stekpanna. Vispa ihop under tiden det smälter. Vispa kraftigt till en kolasås, tillsätt rommen. Sänk värmen något.

  7. Lägg i bananerna i omgångar (så mycket som får plats i stekpannan) och stek dem hastigt på båda sidor i kolasåsen. Lägg i valnötterna.

  8. Servering: Lägg upp bröden i portionsstekpannor, skålar eller på tallrikar. Lägg på bananerna, glass och vispad grädde. Ringla över mörk sirap och strö över riven choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök