Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banana split med nice cream

Gräddig bananglass toppad med pekannötter, kokoschips och god chokladsås. En helt underbar dessert för både stora och små!

Banana split med nice creamBanana split med nice creamBanana split med nice cream
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Banana nice cream

  • 5bananer
  • 1 dlkokosmjölk- endast den fasta kokosmassan (kokos­ mjölk är ofta separerad i förpackningen – en fetare kokosmassa och en tunnare vätska)
  • 12 tskhonung

Chokladsås

  • 1 dllönnsirap
  • 2 mskkakao

Till garnering

  • 4 mskkokoschips
  • 4 mskpekannötter- grovt krossade

Gör så här

  1. Banana nice cream: skala och skiva 4 av bananerna och lägg in skivorna i frysen i minst 5–6 timmar.

  2. Skala och skär upp den sista bananen och mixa tillsammans med de frysta skivorna.

  3. Tillsätt kokosmjölken och honungen och mixa ihop allt. Låt stå i frysen medan du gör såsen.

  4. Chokladsås: blanda lönnsirapen och kakaon i en kastrull, koka upp såsen och vispa ihop.

  5. Låt såsen svalna.

  6. Servering: lägg upp glassen i portionsskålar och servera med chokladsås, kokoschips och grovt krossade pekannötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök