Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lyxig variant av banana split. Varje sommar behövs minst en – och gärna flera – banana split. Maraschino-körsbär är ett klassiskt tillbehör. De kan vara svåra att hitta men finns att köpa på nätet. Observera att maraschinosmaken kanske inte passar alla, använd då färska körsbär eller bigarråer i stället. Chokladsåsen går snabbt att göra. Den har mycket kraftig chokladsmak och är god både varm och kall. Den håller i ca 2 veckor i kylen.
Chokladsås: Blanda socker, kakao och salt i en kastrull. Tillsätt vattnet och rör så att allt blandas. Låt koka upp under omrörning och sjud såsen i ca 2 min. Tillsätt smöret och rör tills det har smält. Häll såsen i en burk eller skål.
Snoppa och finhacka jordgubbarna. Blanda jordgubbar och socker. Vispa grädden och lägg den eventuellt i en spritspåse.
Skala och halvera bananerna på längden. Lägg dem i avlånga portionsfat eller skålar. Lägg en glasskula av varje sort på bananerna. Fördela krossad ananas på vaniljglassen, jordgubbssalsa på jordgubbsglassen och chokladsås på chokladglassen.
Toppa glasskulorna med grädde och sätt dit körsbären på toppen. Strö över hasselnötter och servera.