Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vaniljkräm med vispgrädde varvad med banan och krossade kakor, en enkel dessert där man med fördel kan förbereda krämen dagen innan.
Vaniljkräm: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda 2 dl grädde och mjölk i en kastrull tillsammans med vaniljstång och -frön samt 1/2 dl socker. Koka upp och ta kastrullen åt sidan.
Vispa upp äggulor med 1/2 dl socker lätt. Häll över hälften av vätskan under omrörning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och låt koka upp under omröring, till 84°. Ta kastrullen åt sidan. Ta upp och tillsätt gelatinbladen. Rör tills de har smält.
Sila krämen och täck med plastfolie. Låt kallna i kyl i ca 4 tim.
Vispa upp vaniljkrämen så att den blir klumpfri. Vispa 3 dl grädde löst och vänd ner i vaniljkrämen. Vispa ihop till en lös men spritsbar konsistens.
Skala och skiva bananerna. Krossa kexen. Varva bananer och kex med vaniljkrämen i glas. Toppa med hallon och servera.