Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banana pudding

Vaniljkräm med vispgrädde varvad med banan och krossade kakor, en enkel dessert där man med fördel kan förbereda krämen dagen innan.

Banana puddingBanana puddingBanana pudding
Banana pudding, en klassiker från världsberömda Magnolia bakery i New york. Foto: Charlie Bennett

Ingredienser

  • 23bananer
  • 10kex- t ex biscoff

Vaniljkräm

  • 2gelatinblad
  • 1vaniljstång
  • 2 dlvispgrädde- + 3 dl
  • 2 dlmjölk
  • 0,5 dlströsocker- + 0,5 dl
  • 4äggulor

Garnering

  • hallon

Gör så här

  1. Vaniljkräm: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda 2 dl grädde och mjölk i en kastrull tillsammans med vaniljstång och -frön samt 1/2 dl socker. Koka upp och ta kastrullen åt sidan. 

  2. Vispa upp äggulor med 1/2 dl socker lätt. Häll över hälften av vätskan under omrörning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och låt koka upp under omröring, till 84°. Ta kastrullen åt sidan. Ta upp och tillsätt gelatinbladen. Rör tills de har smält.

  3. Sila krämen och täck med plastfolie. Låt kallna i kyl i ca 4 tim.

  4. Vispa upp vaniljkrämen så att den blir klumpfri. Vispa 3 dl grädde löst och vänd ner i vaniljkrämen. Vispa ihop till en lös men spritsbar konsistens.

  5. Skala och skiva bananerna. Krossa kexen. Varva bananer och kex med vaniljkrämen i glas. Toppa med hallon och servera.

Vad tyckte du om receptet?