Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banana nice cream med chokladlönnsirapsås

Härlig bananglass smaksatt med vanilj och honung. Servera med chokladsås och kokoschips. Nötter och bananchips är också gott till.

Banana nice cream med chokladlönnsirapsås
Banana nice cream med chokladlönnsirapsås
Banana nice cream med chokladlönnsirapsås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Banana nice cream

  • 5bananer
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 1 dlkokosmjölk
  • 2 mskhavreyoghurt- eller grekisk yoghurt
  • 12 tskhonung

Chokladlönnsirapsås

  • 1 dllönnsirap
  • 2 mskkakao

Till garnering

  • kokoschips

Gör så här

  1. Banana nice cream: Skala och skiva fyra av bananerna och lägg in skivorna i frysen i minst 5-6 timmar.

  2. Skär upp den sista bananen och mixa de frysta skivorna med den sista bananen. Tillsätt vaniljpulver, kokosmjölk, yoghurt och honung.

  3. Chokladlönnsirapsås: Blanda lönnsirap och kakao i en kastrull, koka upp såsen och vispa ihop. Låt såsen svalna.

  4. Servering: Lägg upp glassen i portionsskålar och servera med chokladsås och kokoschips.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök